FIFA Online Toernooi Regels

Op deze pagina wordt het uitgebreide reglement uiteengezet omtrent gameplay en gedrag binnen onze toernooien. Hoewel wij er naar streven om regels op te stellen voor alle scenario’s, kan er iets voorvallen waarbij assistentie nodig is. Neem dan contact op met een Admin van GamerLeague . Elke gamer dient zich voor deelname aan het toernooi, bewust te zijn van de gedragsrichtlijnen en de online toernooi- spelregels.

1.Algemeen

1.2 Er slechts 1 account per speler aangemaakt worden. Het verkopen, verhuren, verruilen of compensatie ontvangen in welke vorm dan ook voor je account is verboden.

1.3 Elke regel die verbroken wordt zal bestraft worden. De mate van de straf zal bepaald worden door GamerLeague die erbij betrokken zijn, ook zal er rekening gehouden worden met de situatie. Bij een straf kun je denken aan; 3-0 verlies, strafpunten, het verlaten van een toernooi, een tijdelijke of permanente uitsluiting van GamerLeague toernooien.

1.4 Speelschema’s zullen op de website geplaatst worden voor het toernooi zal beginnen. Nadat het toernooi begonnen is zullen er geen wissels of speelschema wijzigingen toegestaan worden. Tevens is het mogelijk om de speelschema’s per mail te ontvangen met bijbehorende updates.

1.5 Wedstrijden dienen gespeeld te worden binnen de tijden die GamerLeague aangeeft.

1.6 Spelers die meedoen dienen het gehele toernooi te spelen met het door hen opgegeven Gamer ID (PSN/XBOX Account).

1.7 De Gamer ID waarop gespeeld wordt moet gelijk zijn aan de Gamer ID die op het speelschema weergegeven wordt. Mocht er op een ander account gespeeld worden, geef dit voor start van het toernooi aan, aan GamerLeague in de chat.

1.8 Alle deelnemers dienen aanwezig te zijn in de chat van het toernooi waaraan deelgenomen wordt.

1.9 Alle deelnemers zijn verantwoordelijk voor hun eigen verbinding en dienen een goede internet verbinding te hebben om zoveel mogelijk “lag” te voorkomen. 

1.10 Achteraf of na de wedstrijd klagen dat je onterecht verloren hebt, kan niet meer meegewogen worden bij de einduitslag van een wedstrijd. Indien er vermoedens zijn dat er niet volgens de reglementen wordt gespeeld door je tegenstander, of er voor een zeer lange tijd een ernstige lag ontstaat tijdens de wedstrijd, dit graag op tijd zonder dat de tegenstander profijt heeft gemaakt van het probleem (dus begin van de wedstrijd) doorgeven aan GamerLeague

1.11 Bij gelijkspel dient er Golden Goal aangehouden te worden. Wie er als eerste scoort in de verlenging is automatisch door naar de volgende ronde. Mocht er geen goal vallen, dan gelden de penalty’s

2.Toernooi Richtlijnen

2.1 Iedere speler dient in het bezit te zijn van een e-ticket om deel te kunnen nemen aan het toernooi.

2.2 Alle deelnemers dienen 5 minuten voor aanvang van het toernooi zichzelf te melden in de chat. Dit kan via de chat tool. LET OP: indien je niet binnen de 5 minuten jezelf incheckt, bestaat er een kans dat je uit het toernooi wordt verwijderd.

2.3 Het wedstrijdschema en de tijden waarop de wedstrijden gespeeld moeten worden zullen 15 minuten voor aanvang gepubliceerd worden.

2.4 De speler die ‘thuis’ speelt is verantwoordelijk voor het starten van een wedstrijd.

2.5 Beide spelers zijn verantwoordelijk voor het contact leggen met elkaar en het spelen van de wedstrijd.

2.6 Als beide spelers klaar zijn en begonnen zijn aan de wedstrijd is het niet toegestaan om extra pauzes te houden buiten die pauzes tenzij het om tactische wijzingen gaat.

2.7 Wanneer er een online toernooi georganiseerd wordt in teamverband, hoeft alleen de hoofdspeler (captain) zich in te schrijven voor het toernooi.

2.8 Wanneer er een toernooi georganiseerd wordt in teamverband en één van de teams mist spelers, wordt het desbetreffende team gediskwalificeerd.

2.9 Ieder team is verplicht minimaal één foto van de score te maken. Op deze foto moet staan: de score, de namen en een tijdmarkering. 

2.10 Wanneer een wedstrijd tijdens een toernooi bekend is, moet deze direct gestart worden. Als de wedstrijd na 10 minuten nog niet is gestart, wordt de schuldige speler gediskwalificeerd.

3. Specifieke game instellingen FIFA

3.1 Algemeen:

 • Instellingen: Standaard instellingen
 • Wedstrijdduur: 12 minuten (6 minuten per helft)
 • Spelsnelheid: Normaal
 • Niveau: Legendarisch

3.2 Alle wedstrijden worden gespeeld via “online vriendschappelijk”

3.3 Alle wedstrijden worden gespeeld met online selecties (up-to-date)

3.4 Alleen tactisch verdedigen is toegestaan.

3.5 Indien de EA servers uitvallen tijdens een wedstrijdronde en alle deelnemers tegelijkertijd uit een wedstrijd worden gekickt, wordt de desbetreffende wedstrijdronde opnieuw gespeeld.

3.6 Indien 2 spelers niet tegen elkaar kunnen spelen omdat ze niet met elkaar kunnen “connecten” in een vriendschappelijke wedstrijd, worden er geen punten toegekend aan beide spelers. Indien mogelijk kan er na de poulefase nog een poging gewaagd worden om de wedstrijd nogmaals proberen te starten.

3.7 Als de internetverbinding van een van de partijen uitvalt, wordt de wedstrijd hervat op de resterende tijd en de huidige stand.

3.8 Indien toernooi met groepsfase :
De eerste 2 uit de poule zullen zich kwalificeren naar de knock-out fase

 1. Bij een gelijkspel aan punten zal er worden gekeken naar het doelsaldo
 2. Als het doelsaldo ook gelijk is zal gekeken worden naar onderling resultaat
 3. Als het onderling resultaat gelijk is, wordt er gekeken naar het meest aantal gescoorde doelpunten
 4. Als meest aantal gescoorde doelpunten gelijk is, wordt er een onderlinge wedstrijd gespeeld, hier volgt een golden goal.

3.9 Indien toernooi met Knock-out fase:

 • Er wordt tot en met de finale Best of One (dus één match) gespeeld.
 • Bij gelijkspel wordt er een nieuwe match gespeeld, waarin Golden Goal wordt gehanteerd. (De eerste die scoort, wint)

3.10 Het is toegestaan om zowel met clubteams als landenteams te spelen.

3.11 Geen enkele gamer is gebonden aan een van te voren vastgestelde team. Het is toegestaan om tussendoor van team te veranderen, tenzij anders aangegeven.

3.12 Bij 2vs2 toernooien:

 • Er moet altijd met een extra “guest” account gespeeld worden
 • Indien er niet met 2 spelers gespeeld wordt, wordt het team per direct gediskwalificeerd.

3.13 Bij FUT toernooien:

 • Er moet gespeeld worden met een Ultimate Team.
 • Na een gelijkspel in de playoffs fase wordt de wedstrijd hervat met verlening en penalty’s.

 

4. Scores

4.1 Beide spelers moeten na het beëindigen van de wedstrijd, de score invoeren op de website van GamerLeague

4.2 De totaalscore van een wedstrijd moet door beide spelers worden doorgegeven. 

4.3 Beide spelers moeten de scores binnen vijf minuten na het beëindigen van de wedstrijd hebben ingevoerd.

4.4 Wanneer de score van de spelers niet overeenkomt, wordt er geacht uiterlijk binnen 10 minuten een screenshot te uploaden. Uiteindelijk beslist GamerLeague welke score wordt toegekend. We nemen een conflict serieus en willen de beste ervaring leveren voor al onze spelers.

4.5 Indien er met opzet een verkeerde score wordt doorgegeven, wordt de desbetreffende speler per direct uitgesloten van alle online toernooien van GamerLeague

4.6 Indien beide spelers geen score doorgeven, bepaald de GamerLeague de uitslag van de wedstrijd.

4.7 Wanneer enkel één van de twee deelnemers de score (of wanneer nodig bewijs van de score) doorgeeft, wordt deze aangewezen als winnaar van de wedstrijd.

4.8 Wanneer beide spelers geen score (of wanneer nodig bewijs van de score)  doorgeven aan GamerLeague, volgt diskwalificatie voor beide spelers. 

5. Gedragsregels

5.1 Alle deelnemers aan GamerLeague toernooien moeten respectvol met elkaar en de organisatie omgaan.

5.2 Wanneer een deelnemer kwetsende, beledigende of racistische uitingen heeft richting zijn/haar tegenstander, wordt deze per direct gediskwalificeerd en worden er disciplinaire maatregelen getroffen worden.

5.3 Een grote mond en/of bedreigingen tegen GamerLeague betekent per direct diskwalificatie.

5.4 Bij fraude en/of cheats wordt een deelnemer direct gediskwalificeerd en worden er disciplinaire maatregelen getroffen.

5.5 Alle deelnemers worden op dezelfde manier behandelt door GamerLeague. Bij het overtreden van de regels worden de volgende disciplinaire maatregelen getroffen:

 • 1e overtreding: De speler wordt per direct gediskwalificeerd en krijgt een officiële waarschuwing
 • 2e overtreding: De speler wordt per direct gediskwalificeerd en wordt drie maanden uitgesloten van de toernooien
 • 3e overtreding: De speler wordt per direct gediskwalificeerd en wordt uitgesloten van alle toekomstige toernooien

6. GamerLeague

6.1 Bij vragen en/of problemen kunnen de deelnemers ten alle tijden contact zoeken met GamerLeague in de chat

6.2 De deelnemers moeten GamerLeague met respect behandelen.

6.3 GamerLeague moet de deelnemers met respect behandelen.

6.4 GamerLeague heeft uiteindelijk het recht om beslissingen te nemen bij uitzonderlijke situaties.

6.5 Heb je de regels niet nagelezen? Dan is dit voor op eigen risico. Kom je er pas na de wedstrijd achter dat je tegenstander een regel heeft gebroken? Dan ben je te laat. Verlaat ten alle tijden de wedstrijd en geef dit aan bij een admin

7. Fair Play points | Tokens

7.1 Elk geregistreerd lid van GamerLeague bouwt ‘Tokens’ op als deze deelneemt aan een online toernooi en de scores correct invult.

7.2 Points laten zien hoeveel ervaring de speler heeft met GamerLeague game toernooien en kan hier in de toekomst verschillende badges, gratis toernooien of andere activiteiten mee winnen.

8. Points

8.1 Points bepalen het niveau van een gamer. Bij gewonnen wedstrijden, doelpunten, finalist of winnaar worden punten toegekend.

8.2 De rating van een deelnemer ‘kan’ bepalen met welk toernooilevel de deelnemer mee mag doen.

9. Leaderboards

9.1 Voor elke game zijn er wekelijkse, maandelijkse of periodieke leaderboards. De rang van een speler bij de leaderboards wordt bepaald door het aantal opgebouwde ‘points’ van de desbetreffende periode.

9.2 De maandelijkse winnaar van de leaderboard (per game), kan een leuke prijs meepakken. De prijzen zullen wisselend zijn. Ook de periode kan verschillen.

10. Overig

10.1 GamerLeague behoudt het recht om uitspraken en beslissingen te nemen over zaken die niet specifiek in het reglement staan, dit om de eerlijke concurrentie en sportiviteit te behouden.

 

12.2 GamerLeague behoudt het recht voor om regels te allen tijde te wijzigen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen door veranderingen bij software updates of releases van een spel.

Koop je e-Tickets

Leaderboard

1

FifaAssassin16

26 win
9 lose

2825 point

2

ITz_kevino_NL

21 win
11 lose

2325 point

3

leroymiggels

12 win
4 lose

1500 point

4

Mootje-2011

20 win
6 lose

1450 point

5

Julianberg1203

13 win
1 lose

1425 point

6

davewalter01

11 win
4 lose

1375 point